Συνάντηση των Ασφαλιστικών Εταιριών Syndea, ΑΕΜΑ Group και Macif, στο Παρίσι.

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στο Παρίσι συνάντηση των διοικήσεων της Syndea και των εταιρειών ΑΕΜΑ Group και Macif, μετόχων της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ζωντανή απόδειξη των πολύ στενών σχέσεων των δυο πλευρών.

Την Syndea εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Ζορμπάς και ο Διευθυντής Αποζημιώσεων Οχημάτων κ. Αθανάσιος Κοπίδης.

Το ΑΕΜΑ Group και την MACIF εκπροσώπησαν ο Pascal  Michard, Πρόεδρος AEMA Group, Jean Louis Grosse – Delasalle, Πρόεδρος της Macif και Αντιπρόεδρος του AEMA Group, Luca Haidari, Επικεφαλής Στρατηγικής του AEMA Group, Claire Ranchon, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων AEMA Group και Remi Cerdan Διευθυντής AEMA Group.

Κατά την διάρκεια τη συνάντησης έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τη στρατηγική της Syndea και το όραμά της για τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, με νέες ιδέες και σύγχρονο εταιρικό προφίλ, διατηρώντας αναλλοίωτες τις αρχές και τις αξίες που τη χαρακτηρίζουν από την ίδρυσή της.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων των δυο πλευρών στις προοπτικές των ασφαλιστικών εταιρειών της κοινωνικής οικονομίας καθώς και στα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, οι συνεργάτες και το προσωπικό τους.

Αναλυτική ανταλλαγή απόψεων έγινε και για τις εξελίξεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και δηλώθηκε η ετοιμότητα τους να αξιοποιήσουν περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης.

«Η συνάντηση μας με την διοίκηση του AEMA Group και της Macif , αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους ανθρώπους της Syndea και μία έκφραση της εμπιστοσύνης ενός εκ των σημαντικότερων μετόχων μας, στις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Syndea κ. Αλέξανδρος Κοντός.

«Πάντοτε η επαφή της Διοίκησης της Syndea με τόσο σημαντικούς παράγοντες της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς και μετόχους μας είναι χρήσιμη και αποδοτική για την εταιρεία μας και για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων μας» πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Syndea κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

 

Ποιο είναι το AEMA Group/Macif

To AEMA Group δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 από την κοινή φιλοδοξία της Macif και της Aésio Mutuelle να δημιουργήσουν τον πρώτο γαλλικό αλληλασφαλιστικό (mutual) όμιλο. Τον Σεπτέμβριο του 2021 προσχώρησε η Aviva France, η οποία έγινε Abeille Assurances. Ως ο τέταρτος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στη Γαλλία, το ΑΕΜΑ Group καλύπτει τις ανάγκες ασφάλισης 11 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο ένας στους έξι Γάλλους καλύπτεται ασφαλιστικά από το ΑΕΜΑ Group.

H Syndea

Η Syndea -Συνεταιριστική Ασφαλιστική, ιδρύθηκε το 1978 από τους αγρότες, όταν οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούσαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους. Ο στόχος της ίδρυσης μιας συνεταιριστικής ασφαλιστικής εταιρείας, από τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή, ήταν η δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων που θα κάλυπταν ατομικά τις ανάγκες των αγροτών. Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρεία όλων των μορφών συνεταιρισμού – κοινωνικής οικονομίας της χώρας μας. Παράλληλα, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης, με το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις.

Στις 25 Ιανουαρίου 2024, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική έγινε SYNDEA, που γεννήθηκε από τις λέξεις SYN+IDEA, και εμπεριέχουν τις διαχρονικές αξίες της εταιρείας – σεβασμός στον Άνθρωπο και στην κοινωνία, συνεργασία, ομαδικότητα, ευελιξία και δίψα για καινοτομία – και ταυτόχρονα τονίζουν το δυναμισμό και την αξιοπιστία, τη φρέσκια ματιά και τις νέες ιδέες με τις οποίες επανατοποθετείται απέναντι στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας και της ασφαλιστικής αγοράς.

image

Πίσω στα Νέα

Scroll to Top